onsdag, juli 19, 2006

Sommerferie i Saint Malo

Vi er lige kommet hjem fra ferie i Bretagne.
Vejret har været forrygende, og omkring Saint Malo
kan man komme på nogle fantastiske gå-
og klatreture langs kysten.







Maden er også værd at skrive hjem om. Udover den smukke natur er Bretagne er især kendt for gode råvarer og knap så meget for kogekunsten. Rygtet med de gode råvarer holder stik, og da gode råvarer tager rigtig godt ud i enkle retter så kan man få nogle mindeværdige oplevelser.

Der er deres berømte omeletter, crepes og galetter, som er en boghvedepandekager med forskellig fyld som ost, spejlæg , skinke, champignon, muslinger eller andet godt.
Som mange andre steder kan det godt betale sig at bruge tid på at finde nogle gode restauranter, hvor man kan få gode egnsretter for euro ekstra.




Alt godt fra havet er et nævneværdigt kapitel for sig,
især østers fra Cancale.

Dertil passer en god repræsentant af den lokale Muscadet eller deres friske Cider, som de drikker i specielle kopper.


Deres oste, især camenbert er særdeles kendt og skattet i resten af landet.
Efter maden er det prikken over i'et med en Calvados til kaffen.


Lammekød fra området omkring Mont Saint Michel, som skulle have en hel speciel smag idet fårene græsser på det salte marskland, nåede vi desværre ikke at prøve og må have til gode en anden god gang. Og det er jeg sikker på, at der bliver.




Et udvalg af medbragte souviniers :